Kapustové karbanátky se šunkou, slaninou a sýrem - postup přípravy
Kapustové karbanátky nemusejí být vůbec fádní a nudné, pokud do nich přidáte ty správné ingredience. Vyzkoušejte oblíbený recept, o nějž se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková.
Ingredience
Kapustu nakrájejte na nudličky a v jemně osolené vodě ji povařte doměkka. Vodu slijte, kapustu vymačkejte a ještě horkou ji smíchejte s nakrájenou uzenou slaninou. Promíchejte a nechte ji vychladnout.
Drůbeží šunku nakrájejte na kostičky a uzený sýr nahrubo nastrouhejte. Obojí přidejte do mísy s vychladlou kapustou, přiklepněte vejce a směs ochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Přidejte trochu strouhanky a vytvořte homogenní hmotu. Z výsledného kapustového těsta tvarujte karbanátky zhruba o velikosti dlaně.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte v něm karbanátky zvolna smažit po obou stranách dozlatova. Po dosmažení je nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte spolu s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.