Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelový krém jen ze 4 ingrediencí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Karamelový krém jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Karamelový krém skvěle poslouží k plnění i zdobení dezertů. Výhodou této jemné pochoutky je, že ji připravíte velmi jednoduše, rychle a pouze ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

K zahuštění

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do větší mísy vsypte škrob, který smíchejte se 100 ml mléka. Směs zatím odložte bokem. V rendlíku nechte zkaramelizovat cukr a po 2–3 minutách, až se cukr zcela rozpustí, do něj vmíchejte 400 ml mléka.

2. KROK

Poznámka: Po přidání tekutiny se karamel srazí. Jedná se o normální jev, proto pokračujte ve vaření, dokud se znovu nerozpustí. 

3. KROK

Po dalších 2 minutách vaření do hladké směsi vmíchejte škrobovou směs a karamel vařte ještě 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté ho přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte ho vychladnout.

4. KROK

V samostatné míse vyšlehejte smetanu dotuha, do které následně vešlehejte vychladlý karamel. 

Tip: Karamel předem prošlehejte, abyste získali jemnější konzistenci výsledného krému. 

5. KROK

Vzniklý karamelový krém následně použijte dle potřeby a skladujte ho v lednici. 

Tip: Budete-li krém používat ke zdobení, můžete k jeho aplikaci použít cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, který vám usnadní práci.  

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů