Karbanátky se zelím - postup přípravy
Smažené karbanátky jsou vděčná klasika, kterou má rád snad každý. Dnes vám ale ukážeme malý zázrak. Věříte, že je možné udělat 12 karbanátků jen ze 150 g masa? Zní to možná neuvěřitelně, ale skutečně to jde. Stačí postupovat podle tohoto receptu a nasytíte celou rodinu s minimem ingrediencí. Tato zdravá verze karbanátků je vhodná také pro každého, kdo je na dietě nebo jednoduše chce jíst zdravěji. Dokonce i použitá mouka se v receptu dá nahradit ovesnými vločkami. To může pokrmu dodat zcela novou a neobvyklou chuť. Jak na to?
Ingredience
Nakrájejte cibuli a zelí, zalijte obojí vařící vodou a po dobu 5 minut vařte, aby zelenina změkla. Poté přeceďte, dobře ze zeleniny vytlačte vodu a dejte zpět do misky.
K zelenině přidejte mleté kuře, vejce, zakysanou smetanu a dochuťte kořením, solí a pepřem, dle vaší chuti.
Vše dobře promíchejte a vytvořte homogenní hmotu. Ke směsi přidejte také mouku a prášek do pečiva a opět zamíchejte.
Plech vyložte pečicím papírem a ze směsi tvarujte karbanátky. Pečte při teplotě 190-200 ° C po dobu půl hodiny. Po upečení by měly být karbanátky na povrchu zlaté a křupavé a uvnitř hebké a šťavnaté.
Podávat je můžete s čímkoliv, co máte rádi. Skvěle se hodí třeba obyčejné vařené brambory, bramborová kaše nebo pokud chcete něco méně zdravého, pak můžete zkusit i opékané či smažené brambory.
Recept skvěle funguje například i s cuketou. Namísto zelí jednoduše do těsta přidáte najemno nastrouhanou cuketu a výsledek bude velmi podobný. Vždy tedy můžete dle sezóny volit vhodnou zeleninu, která se vám bude do receptu hodit. Je to velmi zdravý a chutný recept, který nasytí celou rodinu, a přitom potřebujete jen pár levných ingrediencí.