Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky z mletého masa s pečenými bramborami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Karbanátky z mletého masa s pečenými bramborami - postup přípravy

Nyní máte šanci připravit ne jeden, ale rovnou dva pokrmy, které spolu vytvoří ten nejlepší oběd, který jste za poslední dobu měli. Příloha by vám sama o sobě vystačila jako chutná večeře, ale v kombinaci s karbanátky se tomuto jídlu prostě nedá odolat.

Ingredience pro:
1 porce

Karbanátky

Pečené brambory

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je nahrubo. Totéž proveďte s mrkví, jen ji nastrouhejte najemno. Obojí dejte do hluboké mísy a dochuťte je solí, promíchejte je. Poté směs sceďte, abyste se zbavili šťávy, kterou zelenina pustila. Přidejte k ní mleté maso, mletý černý pepř, sladkou papriku a sušené bylinky dle vlastní volby. Vše důkladně promíchejte stěrkou a vytvarujte ze směsi 9 karbanátků.

2. KROK

Rozpalte na pánvi rostlinný olej a smažte karbanátky z obou stran, dokud nezhnědnou. Poté je hotové odkládejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, které nasáknou přebytečnou mastnotu.

3. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte je na silnější půlkolečka. Dejte je do větší mísy, přihoďte k nim sůl, sladkou papriku, sušené bylinky a důkladně vše promíchejte spolu se strouhankou, rostlinným olejem a strouhaným parmazánem. Zapékací formu vymažte olejem a dejte do něj přichystané brambory. Dejte pekáč do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte brambory cca 30 minut.

4. KROK

Rajčata nakrájejte na čtvrtky a dejte je smažit na rozpáleném oleji v pánvi spolu s oloupanými stroužky česneku. Dochuťte je solí, sladkou paprikou a mletým černým pepřem. Po dvou minutách je zalijte vodou a promíchejte. Nakonec k nim přidejte karbanátky a duste je pod pokličkou dalších 10 až 15 minut. Petrželku nasekejte nadrobno a nasypejte ji na závěr na karbanátky s rajčaty. Vyjměte brambory z trouby a můžete vše podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů