Karlovarské knedlíky s muškátovým oříškem - postup přípravy
Karlovarské knedlíky jsou nadýchané a hodí se skvěle k nejrůznějším omáčkám a masovým pokrmům. Výhodou přípravy je její jednoduchost a rychlost.
Ingredience
Housky nakrájejte na kousky a vaječný bílek vyšlehejte do pěny. V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s mlékem a omytou petrželku nasekejte nadrobno.
V hrnci rozpusťte máslo – potrvá to přibližně 2 minuty – a v míse smíchejte housky s bylinkami a mléčnou směsí. Základ na knedlíky osolte a zalijte je rozpuštěným máslem.
Směs ochuťte trochou muškátového oříšku, vše důkladně promíchejte a nechte 10 minut odležet. Poté k ingrediencím vmíchejte sníh z bílků a ze vzniklé hmoty vytvářejte kulaté knedlíky.
Knedlíky ukládejte do napařovacího vějíře, který je umístěn v hrnci s trochou vody. Hrnec přikryjte pokličkou a knedlíky vařte 10 minut.
Poznámka: Druhou možností přípravy je hmotou pokrýt potravinovou fólii, zarolovat ji a vytvořit knedlík ve tvaru válce. Knedlíky poté vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je 10–15 minut.
Po uvaření nechte karlovarské knedlíky 10 minut odležet a poté je servírujte s oblíbeným masem a omáčkou.
Tip: Můžete je nakrájet na širší plátky nebo je servírovat vcelku, pokud je vaříte ve tvaru koule.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty