Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karlovarské knedlíky s muškátovým oříškem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Karlovarské knedlíky s muškátovým oříškem - postup přípravy

Karlovarské knedlíky jsou nadýchané a hodí se skvěle k nejrůznějším omáčkám a masovým pokrmům. Výhodou přípravy je její jednoduchost a rychlost.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Housky nakrájejte na kousky a vaječný bílek vyšlehejte do pěny. V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s mlékem a omytou petrželku nasekejte nadrobno. 

2. KROK

V hrnci rozpusťte máslo – potrvá to přibližně 2 minuty – a v míse smíchejte housky s bylinkami a mléčnou směsí. Základ na knedlíky osolte a zalijte je rozpuštěným máslem. 

3. KROK

Směs ochuťte trochou muškátového oříšku, vše důkladně promíchejte a nechte 10 minut odležet. Poté k ingrediencím vmíchejte sníh z bílků a ze vzniklé hmoty vytvářejte kulaté knedlíky. 

4. KROK

Knedlíky ukládejte do napařovacího vějíře, který je umístěn v hrnci s trochou vody. Hrnec přikryjte pokličkou a knedlíky vařte 10 minut.

5. KROK

Poznámka: Druhou možností přípravy je hmotou pokrýt potravinovou fólii, zarolovat ji a vytvořit knedlík ve tvaru válce. Knedlíky poté vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je 10–15 minut. 

6. KROK

Po uvaření nechte karlovarské knedlíky 10 minut odležet a poté je servírujte s oblíbeným masem a omáčkou. 

Tip: Můžete je nakrájet na širší plátky nebo je servírovat vcelku, pokud je vaříte ve tvaru koule.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů