Kávové řezy „Cappuccino“ - postup přípravy
Pokud hledáte dezert k odpolednímu čaji nebo ke kávě, tyto řezy jsou tím pravým zákuskem, který nahradí dortíky z blízké cukrárny! Vypadá naprosto úchvatně, chutná ještě lépe díky nebesky nadýchanému krému, a co víc – přípravu zvládne každý!
Těsto
Krém
Na ozdobu
Základem tohoto receptu je káva, která rozvoní dezert a přivábí mlsné jazýčky. Je tedy na čase začít s přípravou těsta. Nachystejte si misku, oddělte žloutky od bílků, žloutky dejte do misky a přisypejte k nim cukr. Začněte šlehat pomocí mixéru a vyšlehejte směs do husté pěny, následně přilijte vodu o pokojové teplotě, olej a přisypejte rozpustnou kávu. Stále šlehejte. Za stálého míchání mixérem přidejte prosátou hladkou a polohrubou mouku a na závěr kypřicí prášek do pečiva. Promíchejte, aby nevznikly hrudky a těsto bylo krásně hladké. Mezitím si připravte druhou misku, do které vlijte bílky a vyšlehejte pomocí ručního mixéru do tuhého sněhu. Vmíchejte připravený sníh do připraveného těsta, dobře promíchejte vařečkou.
Těsto vylijte na plech (cca 40 x 31 cm) vyložený pečicím papírem. Srovnejte pomocí stěrky do roviny a dejte péct do předem vyhřáté trouby na střední stupeň (180 °C) na 15 minut.
Během pečení položte hrnec na sporák, vlijte mléko, přidejte cukr a vanilkový pudink. Za stálého míchání kovovou metličkou přiveďte k varu a připravte pudink. Do uvařeného pudinku vmíchejte prášek na přípravu cappuccina. Nechte vychladnout, pravidelně míchejte. V robotu vyšlehejte máslo do pěny a postupně přidávejte během mixování připravenou pudinkovou směs. Z krému odeberte část na zdobení.
Piškot vyklopte z plechu a odstraňte pečicí papír, vidličkou vytvořte mřížku na povrchu. Obdélník rozpulte nožem. Polovinu těsta potřete připraveným cappuccinovým krémem, přiklopte druhou polovinou. Horní vrstvu opět potřete zbylým krémem. Dejte ztuhnout do chladničky. Poté nakrájejte na menší obdélníčky, dozdobte odebraným krémem pomocí zdobícího sáčku a posypte strouhanou čokoládou.