Kefírové placky se sýrem a jarní cibulkou - postup přípravy
Hledáte-li recept na bezmasý oběd, rychlou večeři, nebo pochoutku k televizi, určitě vyzkoušejte tyto kefírové placky. Příprava placek je jednoduchá a budete je mít hotové do půl hodiny.
Těsto
Na smažení
Do mísy vlijte kefír se sodou a vše zamíchejte. Přidejte sůl, vejce, olej a znovu zamíchejte. Přilijte mléko a přisypte mouku. Všechny ingredience opět důkladně zamíchejte.
Nyní si nakrájejte jarní cibulku nadrobno a nastrouhejte nahrubo tvrdý sýr. Následně cibulku se sýrem vmíchejte do připravené tekuté směsi a vytvořte těsto.
Na pánvi rozehřejte olej a vložte do něj přibližně 2 lžíce těsta, z kterého vytvořte placku, kterou smažte, z každé strany, po dobu 1,5 minuty, pod pokličkou. Tento postup opakujte, dokud budete mít těsto.
Hotové kefírové placky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Tip: Použijte bílý ubrousek, protože barevný ubrousek by mohl pustit barvu a jídlo tím znehodnotit.
Poznámka: Placky chutnají skvěle samotné, ale můžete je podávat také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT