Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasická koprová omáčka s hovězím masem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Klasická koprová omáčka s hovězím masem - postup přípravy

Pokud milujete českou klasiku, pak rozhodně vyzkoušejte recept na koprovou omáčku s hovězím masem podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Podávat ji můžete s nadýchaným houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na maso

Na omáčku

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Maso očistěte a do masa udělejte pomocí dlouhého úzkého nože hluboké zářezy, do kterých poté vložte uzený špek nakrájený na hranolky.

2. KROK

Hovězí maso důkladně osolte a opepřete. Na pánev nalijte trošku oleje a ho nechte  rozehřát. Poté ho na něm maso osmažte, aby se zatáhlo ze všech stran.

3. KROK

Maso přendejte do hrnce, vložte k němu bokový list, nové koření, lžičku soli a očištěnou rozkrojenou cibuli. Poté hovězí maso zalijte vařící vodou a vařte ho 90–150 minut.

4. KROK

Mezitím do jiného hrnce vložte máslo, přisypte k němu hladkou mouky a za stálého míchaní usmažte světlou jíšku.

5. KROK

Do jíšky přilijte mléko, směs ihned promíchejte a vařte ji přibližně 15 minut. Poté omáčku dochuťte solí, cukrem, octem a vlijte do ní smetanu na vaření.

6. KROK

Omáčku provařte 5 minut a přidejte do ní najemno nasekaný čerstvý kopr. Poté vše promíchejte a vařte ji ještě 2 minuty.

7. KROK

Maso vyjměte z vývaru a nakrájejte ho na plátky. Poté ho naservírujte na talíř, přidejte k němu houskový knedlík nebo vařený brambor a přílohu přelijte koprovou omáčkou.

8. KROK

Tip: Před špikováním masa vložte uzený špek na chvíli do mrazáku. Ztuhne a bude se s ním lépe pracovat.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů