Klasické buchty s čokoládovou náplní - postup přípravy
Sladké pečivo je možné vyrábět v různých příchutích od čerstvého ovoce až po velmi sladké náplně. Klasické buchty, které se obvykle plní tvarohem nebo povidly, můžeme připravit také v čokoládové variantě. Takto plněné buchty nejsou výrazně sladké a rozhodně potěší i největší labužníky.
Ingredience pro:
1 porce
Ingredience
Na pomazání
- Do větší mísy prosejte mouku, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.
- Na droždí nasypte lžičku cukru a zalejte je 5-6 lžícemi vlažného mléka.
- Vyšlehejte vejce se zbylým cukrem, dokud se úplně nerozpustí.
- Máslo nechte rozpustit.
- Jakmile kvásek vzejde, přilejte do mouky vyšlehané vejce, olej a rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci.
- Z ingrediencí uhněťte nelepivé pružné hladké těsto.
- Nechte těsto nakynout na dvojnásobný objem.
- Připravte si pekáč, vymažte jej máslem a vysypte hrubou moukou (alternativně jej můžete vyložit pečícím papírem).
- Těsto zpracujte na větší kuličky, do každé vytvořte prstem díru, naplňte ji nutellou a zabalte do pravidelného kulovitého tvaru tak, aby byla náplň zcela uzavřená uvnitř.
- Vložte buchty do pekáče a přikryjte – nechte je ještě asi 30 minut kynout.
- Rozšlehejte vejce a potřete jím povrch nakynutých buchet.
- Poté vložte pekáč do trouby vyhřáté na 180 °c a pečte přibližně 30-35 minut.
- Po upečení potřete buchty mlékem s rozpuštěným vanilkovým cukrem, a nakonec je posypte moučkovým cukrem.