Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasický bramborový salát s majonézou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Klasický bramborový salát s majonézou - postup přípravy

Tento klasický bramborový salát podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem je skvělý nejen jako příloha k řízku či kaprovi, ale také jako lahodná náplň na chlebíčky. Oblíbený je po celý rok, ale zejména na Vánoce se stává nepostradatelnou součástí rodinných oslav.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Celer, petržel a mrkev nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Poté je vložte do hrnce s vodou a uvařte je do změknutí. Vodu sceďte a nechte zeleninu zcela vychladnout.

2. KROK

Den předem uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky o velikosti 1 cm. Poté přidejte nakrájené kyselé okurky také o velikosti 1 cm a nadrobno nakrájenou cibuli.

3. KROK

Přidejte nakrájené vejce natvrdo a vychladnou zeleninu. Přidejte sůl, pepř, sterilovaný hrášek, kyselý lák z okurek,  hořčici a majonézu.

4. KROK

Vše velmi důkladně a pečlivě promíchejte. Bramborový salát můžete ihned servírovat, avšak nejlépe bude chutnat, když ho necháte chvíli odpočinout v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů