Klasický bramborový salát s majonézou - postup přípravy
Tento klasický bramborový salát podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem je skvělý nejen jako příloha k řízku či kaprovi, ale také jako lahodná náplň na chlebíčky. Oblíbený je po celý rok, ale zejména na Vánoce se stává nepostradatelnou součástí rodinných oslav.
Ingredience
Celer, petržel a mrkev nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Poté je vložte do hrnce s vodou a uvařte je do změknutí. Vodu sceďte a nechte zeleninu zcela vychladnout.
Den předem uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky o velikosti 1 cm. Poté přidejte nakrájené kyselé okurky také o velikosti 1 cm a nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidejte nakrájené vejce natvrdo a vychladnou zeleninu. Přidejte sůl, pepř, sterilovaný hrášek, kyselý lák z okurek, hořčici a majonézu.
Vše velmi důkladně a pečlivě promíchejte. Bramborový salát můžete ihned servírovat, avšak nejlépe bude chutnat, když ho necháte chvíli odpočinout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem