Koka sušenky - postup přípravy
Koka sušenky podle receptu od paní Anety Mühlhandlové jsou vynikající pochutinou k čaji nebo kávě. Děti je budou milovat a dospělí tajně mlsat.
Ingredience
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte tužší těsto, které nechte v pokojové teplotě několik minut odpočinout.
Z odpočinutého těsta pak rukou vytvarujte malé kuličky, které dejte s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem.
Vezměte vidličku, namočte ji do vody a kuličky s její pomocí opatrně rozmáčkněte. Sušenky tak budou vypadat všechny stejně.
Hotové sušenky pečte v předehřáté troubě na 160–170°C zhruba 10–15 min. Po upečení je dobré je nechat vychladnout ještě na plechu. Samy ztvrdnou a budou tak mnohem lepší.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.