Kokosový řez se 2 druhy korpusu - postup přípravy
Kokosový řez je originální tím, že obsahuje 2 druhy korpusu. Je ideální pro servírování na setkáních s vašimi blízkými, kterým byste chtěli nabídnout něco neobvyklého.
Tmavý korpus
Světlý korpus
Krém
Poleva
Do formy
Na posypání
Nejprve připravte korpus. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které, za stálého šlehání, přidejte mléko a olej. Do směsi vmíchejte mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto, bez hrudek, mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva, před použitím, prosejte.
Vzniklé těsto vlijte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Nyní vytvořte těsto na světlý korpus, a to stejným způsobem, jako jste tvořili tmavé těsto. Pouze vynechte přidání kakaa.
Poznámka: Formu předem vymažte máslem a vysypte moukou.
Následně vytvořte krém. Mléko smíchejte s kokosem, cukrem a moukou. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a, ještě horkou, ji nalijte na upečený tmavý korpus. Krém pokryjte světlým těstem a dezert pečte dalších 20 minut.
Na závěr připravte polevu. Čokoládu smíchejte s olejem a rozpusťte ji ve vodní lázni. Polevou pokryjte upečený dezert, který posypte strouhaným kokosem a nechte ho volně vychladnout v pokojové teplotě.
Kokosový řez vložte, po vychladnutí, do lednice, kde ho nechte pořádně ztuhnout. Poté ho podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: moj.kolačić