Koláč zvaný prošívaná deka - postup přípravy
Tvarohový koláč s názvem „prošívaná deka“ podle receptu od paní Kateřiny Sojkové je velmi originální a chutný zároveň.. Náplň se na něj dává cukrářským sáčkem do mřížky, což vytvoří velmi zajímavý vzor.
Na těsto
Na náplň
V zadělávací míse ušlehejte vejce, cukr a vanilkový cukr do pěny. Poté přišlehejte olej, přidejte mléko, mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao a umíchejte tekutější těsto. Vyložte větší formu (nebo plech) pečicím papírem a nalijte ho do ní.
Smíchejte tvaroh s vanilkovým pudinkem, vanilkovými cukry (pokud se vám bude zdát málo sladký, přislaďte ho), kůrou z citronu a trochou mléka. Poté jím naplňte cukrářský sáček.
S jeho pomocí udělejte na vrchu těsta mřížkový vzor. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový. Míru propečení můžete zkontrolovat špejlí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.