Konzervované papriky se sladkokyselým nálevem - postup přípravy
Plněné papriky masem s rýží je klasický recept v české kuchyni. V letní sezóně paprik bývá hodně, ale co s nimi? Ideální způsob, jak na velké množství paprik je ten, že je zavaříte a můžete je konzumovat i v zimě. Na zavařování se hodí spíše masitější papriky.
Na zavařování:
Na nálev:
Papriky si očistěte od stopky a semínek, pořádně je propláchněte. V kastrolu je vařte ponořené ve vodě 15 minut. Papriky hezky změknou a do sklenic se budou vkládat snáz.
Z vyvařené vody od paprik si udělejte nálev. Do vody přidejte sůl, cukr, ocet a bobkový list. Vodu přiveďte k varu a vařte 10 minut.
Připravte si sklenice, do kterých chcete zavářku dát, stačí klasické od kyselých okurek.
K čemu se konzervované papriky hodí?
Můžete si je udělat jako známé papriky plněné masem s rýží a nebo se skvěle hodí ke grilovanému kuřecímu masu nebo šťavnatému steaku. Vhodné jsou i jako chuťovka k obložené míse.