Kořeněné perníčky s medem a skořicí - postup přípravy
O Vánocích by to v každé domácnosti mělo vonět po perníku. Provoňte svůj domov kořeněnými perníčky s medem a skořicí podle jednoduchého a rychlého receptu paní Jany Podolákové Burkartové.
Ingredience
Mouku, cukr, máslo, med, jedlou sodu, skořici, perníkové koření a vejce smíchejte a uhněťte těsto.
Tip: Je-li těsto lepkavé, přidejte trochu mouky. Je-li příliš suché, přilijte trochu vody.
Těsto nechte pár hodin odležet a následně z něj vyválejte plát o výšce 5 mm. Pomocí vykrajovátka dle vlastního výběru, vykrojte cukroví a uložte ho na plech vyložený pečicím papírem.
Cukroví pečte v předehřáté troubě na 175 °C, po dobu 10–15 minut, dokud nenabyde a nezačne zlátnout po krajích. Po upečení nechte kořeněné perníčky vychladnout a můžete zdobit.
Poznámka: Cukroví skladujte v uzavřené nádobě, aby nevysychalo.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.