Královský třešňový džem jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Přineste do své kuchyně chuť léta kdykoliv, během celého roku. Královský třešňový džem připravíte jen ze 2 ingrediencí a můžete se těšit na jemnou a osvěžující chuť.
Ingredience
Vypeckované třešně o hmotnosti 500 g rozmixujte dohladka a přelijte do většího hrnce, kde je přiveďte k varu. Po 5 minutách přidejte cukr.
Poznámka: Pokud jsou třešně příliš kyselé, přidejte 200 g cukru navíc.
Ingredience zamíchejte a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte zbytek třešní a pokračujte ve vaření ještě 5 minut.
Poznámka: Pokud je džem stále příliš řídký, vařte ho ještě 5 minut navíc.
Třešně odstavte z tepla, sesbírejte z hladiny vzniklou pěnu a poté pokračujte ve vaření posledních 5–7 minut.
Poznámka: Džem stále míchejte a nezakrývejte ho pokličkou.
Třešňovým džemem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah nechte vychladnout. Džem poté skladujte na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Аза Геворгян

