Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké jablečné kapsy se skořicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Křehké jablečné kapsy se skořicí - postup přípravy

Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na dezert, kterým byste potěšili své blízké, vyzkoušejte křehké jablečné kapsy. Provoní vaši domácnost a chutnají fantasticky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou náplně. Jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které vložte do pánve, kde je smíchejte s cukrem, skořicí a máslem. 

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.

2. KROK

Směs smažte přibližně 5 minut, do změknutí jablek a poté ji odstavte z tepla. Pokračujte s přípravou těsta. V samostatné míse smíchejte vejce s klasickým a vanilkovým cukrem. 

3. KROK

Přidejte špetku soli a směs šlehejte do světlé pěny. Do té vlijte mléko a poté rozpuštěné máslo. Na závěr přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku prosejte a přidejte nadvakrát.

4. KROK

Těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru cca 7 cm. Do středu každého kolečka vložte lžíci náplně a těsto přeložte na polovinu, díky čemu náplň zakryjete. 

5. KROK

Jablečné kapsy vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut.

Tip: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů