Křehké jablečné kapsy se skořicí - postup přípravy
Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na dezert, kterým byste potěšili své blízké, vyzkoušejte křehké jablečné kapsy. Provoní vaši domácnost a chutnají fantasticky.
Těsto
Náplň
Začněte s přípravou náplně. Jablka oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které vložte do pánve, kde je smíchejte s cukrem, skořicí a máslem.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Směs smažte přibližně 5 minut, do změknutí jablek a poté ji odstavte z tepla. Pokračujte s přípravou těsta. V samostatné míse smíchejte vejce s klasickým a vanilkovým cukrem.
Přidejte špetku soli a směs šlehejte do světlé pěny. Do té vlijte mléko a poté rozpuštěné máslo. Na závěr přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku prosejte a přidejte nadvakrát.
Těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, z kterého vykrojte kolečka o průměru cca 7 cm. Do středu každého kolečka vložte lžíci náplně a těsto přeložte na polovinu, díky čemu náplň zakryjete.
Jablečné kapsy vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut.
Tip: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.