Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké mini Pavlovy s ovocem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Křehké mini Pavlovy s ovocem - postup přípravy

Křehké mini Pavlovy jsou nadýchaným dezertem s jemným krémem. Vypadají luxusně a jsou ideální k podávání na narozeninových oslavách a jiných slavnostech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z citronu vymačkejte šťávu a vaječné bílky vyšlehejte do pěny. Za stálého šlehání přidávejte cukr. Po 6–8 minutách šlehání do sněhu vešlehejte citronovou šťávu. Po minutě šlehání přidejte kukuřičný škrob. 

2. KROK

Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvářejte malá hnízda na plechu, pokrytém pečicím papírem. Dezert pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 120 minut. 

3. KROK

Mezitím připravte krém. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, vanilkový cukrem a moučkovým cukrem do hladka. Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, který odložte bokem. 

4. KROK

Do středu upečených hnízd vložte omyté a nakrájené borůvky, které krémem pokryjte. Mini Pavlovy ozdobte malinami, červeným rybízem, lístky máty a podávejte je posypané moučkovým cukrem. 

Poznámka: Asi 2 lžíce borůvek si odložte bokem na závěrečné zdobení.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů