Křehké mini Pavlovy s ovocem - postup přípravy
Křehké mini Pavlovy jsou nadýchaným dezertem s jemným krémem. Vypadají luxusně a jsou ideální k podávání na narozeninových oslavách a jiných slavnostech.
Základ
Krém
Zdobení
Z citronu vymačkejte šťávu a vaječné bílky vyšlehejte do pěny. Za stálého šlehání přidávejte cukr. Po 6–8 minutách šlehání do sněhu vešlehejte citronovou šťávu. Po minutě šlehání přidejte kukuřičný škrob.
Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého vytvářejte malá hnízda na plechu, pokrytém pečicím papírem. Dezert pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 120 minut.
Mezitím připravte krém. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, vanilkový cukrem a moučkovým cukrem do hladka. Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí, který odložte bokem.
Do středu upečených hnízd vložte omyté a nakrájené borůvky, které krémem pokryjte. Mini Pavlovy ozdobte malinami, červeným rybízem, lístky máty a podávejte je posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Asi 2 lžíce borůvek si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deliziose ricette di Katrine