Křehké pusinky s plátky mandlí - postup přípravy
K šálku voňavé kávy nebo čaje se skvěle hodí křehké pusinky s plátky mandlí, které jsou elegantní a vypadají luxusně. Dezert je jemný, nadýchaný a rozplývá se v ústech.
Základ
Na posypání
Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které postupně přidávejte cukr, za stálého šlehání. Do směsi přidejte špetku kyseliny citronové a vyšlehejte tuhý sníh.
Tip: Kyselinu citronovou můžete nahradit lžičkou citronové šťávy.
Do sněhu vmíchejte strouhaný kokos a ze směsi odebírejte množství o velikosti 1 lžíce, které postupně vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Křehké pusinky ozdobte plátky mandlí a pečte je v předehřáté troubě na 80 °C po dobu 2 hodin.
Poznámka: Místo mandlí můžete dezert ozdobit mletými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé dezerty zde

