Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanový krém „Diplomat“ na dorty a cukroví

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smetanový krém „Diplomat“ na dorty a cukroví - postup přípravy

Tento univerzální recept je velmi jednoduchý a můžete si jej připravit, pokud potřebujete vytvořit krém do cukroví, dortů, rolád či jiných dezertů. Smetanový krém „Diplomat“ budete mít hotový do 20 minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky smíchejte v hrnci s cukrem, moukou a citronovým aroma. Do směsi přidejte mléko, promíchejte ji a vařte na mírném k ohni. 

2. KROK

Poznámka: Směs vařte, dokud nezhoustne, a po celou dobu vaření ji míchejte, aby se nepřipálila.

3. KROK

Po zhoustnutí nechte směs chladnout přibližně 15 minut. Zatímco směs chladne, ponořte želatinu do 50 ml vody. Poté želatinu vmíchejte do hrnce s mlékem a následně ji nechte vychladnout.

4. KROK

Vyšlehejte si smetanu ke šlehání a do vychladlé mlékové směsi ji pomalu přimíchejte. Váš krém Diplomat je hotový. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů