Smetanový krém „Diplomat“ na dorty a cukroví - postup přípravy
Tento univerzální recept je velmi jednoduchý a můžete si jej připravit, pokud potřebujete vytvořit krém do cukroví, dortů, rolád či jiných dezertů. Smetanový krém „Diplomat“ budete mít hotový do 20 minut.
Ingredience
Vaječné žloutky smíchejte v hrnci s cukrem, moukou a citronovým aroma. Do směsi přidejte mléko, promíchejte ji a vařte na mírném k ohni.
Poznámka: Směs vařte, dokud nezhoustne, a po celou dobu vaření ji míchejte, aby se nepřipálila.
Po zhoustnutí nechte směs chladnout přibližně 15 minut. Zatímco směs chladne, ponořte želatinu do 50 ml vody. Poté želatinu vmíchejte do hrnce s mlékem a následně ji nechte vychladnout.
Vyšlehejte si smetanu ke šlehání a do vychladlé mlékové směsi ji pomalu přimíchejte. Váš krém Diplomat je hotový.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.