Krém na domácí mléčné řezy - postup přípravy
Kinder mléčný řez je oblíbená dobrota, která si podmanila srdce milionů dětí. Nejedna domácí kuchařka se pokoušela o výrobu jejich domácí varianty, která se nakonec ukázala být ještě mnohem chutnější a lahodnější, než kupovaný originál. Od toho už nebylo daleko k nápadu použít náplň těchto mléčných řezů také pro výrobu dalších domácích sladkých dobrot. Proto vám přinášíme jednoduchý a přehledný recept na krém z mléčných řezů, kterým si můžete vylepšit své domácí pečení i vy.
Ingredience
Smetanový sýr mascarpone vložte do mísy. Přisypejte k němu vanilkový cukr, přidejte dvě čajové lžičky medu, přilijte tři polévkové lžíce mléka a nakonec strouhanou pomerančovou kůru. Společně elektrickým šlehačem nebo mixérem důkladně vyšlehejte na jemnou, homogenní a nadýchanou hmotu jemně pěnivé konzistence.
V misce vyšlehejte smetanu spolu se ztužovačem šlehačky do husté a pevné pěny, kterou následně špachtlí jemně vmíchejte do směsi ze smetanového sýra.
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, kterou jste předem nalámali či nadrtili na co nejmenší kousky, aby se dobře rozpouštěla. Do čokolády přidejte jednu polévkovou lžíci hotového smetanového krému, aby se vyrovnaly teploty a v čokoládě se nezačaly vytvářet hrudky, a pak tuto směs vmíchejte do celého množství smetanového krému. Důkladně promíchejte a můžete jej použít pro ozdobení libovolného dortu.
Krém si můžete vyrobit i dopředu, v lednici vám vydrží nejméně další dva dny.