Krémová dýňová polévka z pečené dýně - postup přípravy
Pokud hledáte recept na perfektní polévku, vyzkoušejte tuto z pečené dýně. Servírovat ji můžete samotnou, nebo s máslovými krutony.
Ingredience
Předehřejte troubu na 180 °C. Dýni vydlabejte a nakrájejte ji na klínky. Vložte ji do pečicí mísy, pokapejte ji 1 lžící oleje a ochuťte ji solí a pepřem.
Dýni vložte do trouby a pečte ji 1–2 hodiny, dokud nebude měkká a okraje zkaramelizované. Poté ji nechte vychladnout.
Mezitím v hrnci rozehřejte zbylý olej. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a přidejte ho do hrnce. Česnek také nakrájejte na tenké plátky, přidejte ho k cibuli a směs vařte 10 minut, dokud cibule nezměkne.
Jakmile bude dýně dostatečně vychladlá, oddělte dužinu od slupky pomocí lžíce a přendejte ji do mísy. Do hrnce s cibulí a česnekem přidejte mletý koriandr a směs míchejte, dokud se nerozvoní.
Do hrnce přilijte 500 ml zeleninového vývaru a polévku promíchejte. Poté směs přelijte do mixéru, přidejte upečenou dýni a vše rozmixujte do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte zbylý vývar podle potřeby, aby byla konzistence jemnější.
Hotovou polévku ihned servírujte. Ozdobit ji můžete smetanou a nasekanou petrželkou. Podávejte ji s křupavým chlebem nebo máslovými krutony.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recipes by Carina