Krémová polévka z červené řepy s brambory - postup přípravy
Krémová polévka z červené řepy s brambory je výživný pokrm s jemně nasládlou chutí. Výhodou pokrmu je rychlá příprava a to, že skvěle chutná i za studena.
Základ
Zdobení
Příloha
Řepu s brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na másle 2–3 minuty.
K cibuli přidejte bobkový list, který nechte rozvonět a poté přidejte prolisovaný česnek s oloupaným nastrouhaným zázvorem. Do hrnce vložte řepu s brambory a vše zalijte zeleninovým vývarem.
Polévku vařte, pod pokličkou, 20 minut. Následně z ní vyjměte bobkový list a rozmixujte ji do hladka. Do polévky vlijte smetanu a ochuťte ji mletým kmínem, solí a pepřem.
Krémovou polévku z červené řepy servírujte s oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit smetanou a petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aromatische Rezepte