Krémová zeleninová polévka s bramborem, těstovinou a vejcem - postup přípravy
Během sychravého počasí člověka nic nezahřeje tolik jako horká polévka plná chutných a voňavých surovin. Vyzkoušejte třeba tuto zeleninovou se smetanou a vejcem, neexistuje totiž nikdo, kdo by ji nemiloval.
Ingredience
Dvě mrkve očistěte a nastrouhejte je nahrubo. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a nechte na mírném ohni osmahnout mírně osolenou mrkev, dokud nezesvětlá, což bude trvat asi 2 minuty. Mezitím nakrájejte cibuli najemno a přihoďte ji do hrnce k restované cibuli. Promíchejte a pokračujte v opékání další 3 minuty.
Žlutou, zelenou i červenou papriku zbavte stonků a semeníků a nakrájejte je na drobné kostičky, které přihoďte do hrnce k ostatní zelenině. Na mírném ohni pokračujte ve vaření pod pokličkou dalších 5 minut.
Oškrábejte brambory a nakrájejte je na menší kostičky. Přihoďte je do hrnce s ostatními přísadami, promíchejte a zalijte 1 až 1,5 litrem vody. Polévku opepřete, promíchejte a pokračujte ve vaření pod pokličkou dalších 10 minut. Poté přilijte dalších 500 ml vody, přihoďte polévkové nudličky a vařte polévku asi 12 minut, dokud brambory i nudle úplně nezměknou.
Čerstvou mátu a petrželku nasekejte nadrobno. Když je zelenina v hrnci měkká, přihoďte k ní nakrájené bylinky.
Do misky rozklepněte dvě vajíčka a prošlehejte je se zakysanou smetanou. Polévku odstavte z ohně, odeberte z ní 2 naběračky vody do vajíčkové směsi, promíchejte a vše vlijte do hrnce s horkou polévkou. Zamíchejte, podle chuti případně dosolte a dopepřete a podávejte.
Videopostup krok za krokem