Krémový dezert se šlehačkou a čokoládovou polevou - postup přípravy
Připravte pro své blízké skutečně sváteční dobrotu v podobě tohoto nepečeného dezertu s pudinkem, šlehačkou a čokoládovou polevou. Během několika málo minut budete mít hotovo, a pak už je potřeba jen počkat, až zákusek ztuhne v lednici.
Ingredience
Začněte tím, že si cukrářské piškoty jeden po druhém vyskládáte do zapékací misky (tak abyste pokryli dno). Poté si připravte vanilkový pudink dle návodu, tj. pudinkový prášek rozmíchejte v hrníčku s mlékem a zbylé množství přiveďte k varu.
V tento moment vlijte pudinkovou směs do vroucího mléka a při pravidelném míchání prohřívejte do zhoustnutí. Ještě horký pudink navrstvěte na cukrářské piškoty, rovnoměrně rozprostřete a nechte zcela zchladnout.
Kompletace krémového dezertu a jeho tuhnutí v lednici
Dále si vyšlehejte v míse smetanu do tuhého krému a naneste ji na pudinkový krém ve formě s piškoty. Následně navrstvěte na šlehačku zbylé piškoty máčené v mléce a vše přelijte čokoládovou polevou, kterou jste si připravili z horké smetany na vaření a nalámané hořké čokolády.
Dezert dejte do lednice na několik hodin (ideálně přes noc), aby ztuhnul. Poté jej vyjměte z formy nebo vykrajujte přímo z mísy.
Servírování krémového dezertu a tip na závěr
Hotový dezert podávejte například i s čerstvým ovocem (hodit se budou třeba jahody, banány, borůvky), nebo jen tak s šálkem kávy, kakaa či čaje. Pokud připravujete zákusek pouze pro dospělé, můžete cukrářské piškoty namáčet do kávy s jemným likérem. Tak vytvoříte jakousi alternativu proslulého Tiramisu. Přejeme dobrou chuť.