Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kremšnyty s pudinkovým krémem a šlehačkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Kremšnyty s pudinkovým krémem a šlehačkou - postup přípravy

Rychlý a zajímavý dezert – to jsou kremšnyty podle paní Renaty Adámkové, které se doslova rozplývají na jazyku. Připravte si jednoduchý dezert, který můžete servírovat nejen ve všední dny, ale také o slavnostních příležitostech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozehřejte troubu na 200 °C  a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Na první plech rozprostřete první listové těsto. Druhé těsto nakrájejte na kostky, velké podle toho, jak velké chcete mít jednotlivé porce, a uložte je na druhý plech. Obě těsta potřete trochou vody a pečte po dobu 10 minut. 

2. KROK

Zatímco se těsta pečou, připravte si pudinkový krém. Mléko uvařte a vsypte do něj pudink, který vařte 1–2 minuty. Poté utřete cukr s máslem a tyto ingredience smíchejte s vychlazeným pudinkem. 

3. KROK

Nyní si připravte šlehačku z prášku, kterou poté odložte bokem.

Poznámka: Při přípravě práškové šlehačky se řiďte pokyny na obalu.

4. KROK

První plát vychladlého upečeného těsta potřete pudinkovým krémem a na něj rovnoměrně rozprostřete šlehačku. Kostky druhého těsta rozprostřete na vrstvu šlehačky a posypte je moučkovým cukrem. 

Tip: Hotové kremšnyty servírujte nakrájené podle velikosti vrchních kostek.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů