Kremšnyty s pudinkovým krémem a šlehačkou - postup přípravy
Rychlý a zajímavý dezert – to jsou kremšnyty podle paní Renaty Adámkové, které se doslova rozplývají na jazyku. Připravte si jednoduchý dezert, který můžete servírovat nejen ve všední dny, ale také o slavnostních příležitostech.
Ingredience
Rozehřejte troubu na 200 °C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Na první plech rozprostřete první listové těsto. Druhé těsto nakrájejte na kostky, velké podle toho, jak velké chcete mít jednotlivé porce, a uložte je na druhý plech. Obě těsta potřete trochou vody a pečte po dobu 10 minut.
Zatímco se těsta pečou, připravte si pudinkový krém. Mléko uvařte a vsypte do něj pudink, který vařte 1–2 minuty. Poté utřete cukr s máslem a tyto ingredience smíchejte s vychlazeným pudinkem.
Nyní si připravte šlehačku z prášku, kterou poté odložte bokem.
Poznámka: Při přípravě práškové šlehačky se řiďte pokyny na obalu.
První plát vychladlého upečeného těsta potřete pudinkovým krémem a na něj rovnoměrně rozprostřete šlehačku. Kostky druhého těsta rozprostřete na vrstvu šlehačky a posypte je moučkovým cukrem.
Tip: Hotové kremšnyty servírujte nakrájené podle velikosti vrchních kostek.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.