Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křenové fazole s majonézou podle ČSN

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Křenové fazole s majonézou podle ČSN - postup přípravy

Ochutnejte tradiční křenové fazole podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jejich lahodná chuť a retro vzhled ohromí všechny milovníky české klasiky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Majonéza

Křenová směs

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bílé fazole nechte namočené ve vodě 12 hodin. Poté je sceďte a v neosolené vodě vařte 30–60 minut. Poté připravte domácí majonézu.

2. KROK

Do rozšlehaných vaječných žloutků postupně vešlehávejte olej a poté přidejte sůl s octem.

Poznámka: Žloutky i olej musí mít pokojovou teplotu.

3. KROK

V samostatné míse smíchejte nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky nakrájený šunkový salám. Přidejte nastrouhaný křen, majonézu, sůl, cukr a fazole. Vše ochuťte pepřem a důkladně zamíchejte. 

4. KROK

Na závěr křenové fazole ochuťte octem a podávejte je s oblíbeným pečivem. 

Tip: Pokrm můžete podávat hned, ale nejlépe chutná, když ho necháte uležet v lednici přes noc. Fazole s křenem můžete ozdobit trochou petrželky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů