Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kroupová polévka se smetanou a houbami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kroupová polévka se smetanou a houbami - postup přípravy

Z krup a hub můžete připravit jednoduchou polévku, která bude opravdu vynikající a zároveň sytá. Recept na ni nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kosti na vývar pomalu uvařte v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami nového koření a pepře. Kroupy propláchněte a zalijte vodou a nechte namočené přes noc.

2. KROK

Druhý den kroupy i s vodou, ve které byly namočené, přendejte do hrnce a dolijte litrem přecezeného vývaru. Přidejte houby, které jste si předem namočili, sůl a dejte vařit polévku. Jakmile jsou kroupy měkké, udělejte jíšku z másla a mouky, přidejte ji do polévky a ještě chvíli vařte.

3. KROK

Polévku dochuťte zeleninovou kořenící směsí a pepřem. Poté do ní přilijte smetanu a rozkvedlejte do ní jedno vejce. Pokud bude polévka moc hustá, můžete ji naředit vývarem. Nechte krátce povařit a můžete podávat.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů