Kroupová polévka se smetanou a houbami - postup přípravy
Z krup a hub můžete připravit jednoduchou polévku, která bude opravdu vynikající a zároveň sytá. Recept na ni nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Kosti na vývar pomalu uvařte v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami nového koření a pepře. Kroupy propláchněte a zalijte vodou a nechte namočené přes noc.
Druhý den kroupy i s vodou, ve které byly namočené, přendejte do hrnce a dolijte litrem přecezeného vývaru. Přidejte houby, které jste si předem namočili, sůl a dejte vařit polévku. Jakmile jsou kroupy měkké, udělejte jíšku z másla a mouky, přidejte ji do polévky a ještě chvíli vařte.
Polévku dochuťte zeleninovou kořenící směsí a pepřem. Poté do ní přilijte smetanu a rozkvedlejte do ní jedno vejce. Pokud bude polévka moc hustá, můžete ji naředit vývarem. Nechte krátce povařit a můžete podávat.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.