Křupavá andělská křídla - postup přípravy
Představujeme vám recept na lahodné křehké pečivo. Připravíte jej velmi snadno, v rekordním čase a výsledkem je nadýchané pečivo, které můžete bez obav servírovat i těm nejnáročnějším hostům. Tyto sladkosti mají nezaměnitelnou chuť a vůni, která vám připomene dětství. Z jednoduchých a cenově dostupných surovin získáte velmi chutný domácí dezert, který ozvláštní každou rodinnou sešlost.
Ingredience
Vejce rozšlehejte s cukrem a vanilkou. Přidejte smetanu, mléko a vodku. Dobře společně promíchejte. Zbytečně nespěchejte, čím více budete míchat, tím více vzduchu se do těsta dostane a bude pak krásně nadýchané a křehké. Na závěr přidejte do těsta sodu nebo prášek do pečiva a prosetou mouku. Uhněťte pevné nelepivé těsto, které se nepřichytává ani k vašim prstům, ani k míse.
Těsto nechte nějakou dobu odpočinout. Prášek do pečiva a soda začnou pomalu pracovat a těsto získá ještě lepší konzistenci. Poté těsto přeneste na pomoučený vál a rozválejte jej na tenký plát. Ideální je, pokud se vám podaří rozválet těsto skutečně na tenko. Výsledné kousky pečiva budou krásně křupavé a budou se v ústech jen rozpadat. Těsto poté nakrájejte na tenké proužky a každý proužek dále rozdělte na menší kousky o délce 8–10 cm a šířce 3 cm. Uprostřed každého kousku proveďte řez.
Protáhněte jeden konec kousku těsta středem řezu, aby vznikl jakoby uzel. V hlubším hrnci rozehřejte olej a po 4-5 kuse smažte kousky připraveného těsta do zlatova. Po vytažení z oleje je dejte na savý ubrousek, aby absorboval přebytečný tuk. Posypte cukrem a můžete servírovat.