Křupavé a jemné domácí makronky - postup přípravy
Makronky jsou mezi českými mlsouny čím dál víc oblíbené. K dostání jich je na trhu celá řada. Cukrárny nabízí nepřeberné množství příchutí a náplní. Pokud však nechcete tuto dobrotu kupovat, můžete si ji jednoduše připravit doma.
Ingredience
Než začněte s přípravou těsta, vyjměte si vejce a rozdělte je na bílky a žloutky. Měly by mít pokojovou teplotu. V další fázi vyšlehejte bílky do pevného sněhu a přidejte do nich i 10 gramů krupicového cukru + potravinové barvivo.
Poté do mísy prosejte moučkový cukr spolu s jemně mletými mandlemi a tuto suchou směs postupně zapracujte do nadýchané bílkové hmoty.
Dále si připravené bílkové těsto s mandlemi přeneste do cukrářského sáčku a pomocí něj tvořte jednotlivé kulaté makronky (šířka cca 2 až 3 cm) na plech s pečícím papírem.
Dodržujte také vzdálenost mezi kusy asi 3 až 4 cm. Těsto nechte zaschnout asi dvacet až šedesát minut a následně makronky pečte v předehřáté troubě cca 10 minut.
Hotové makronky můžete plnit čímkoliv. Pokud nechcete tvořit svůj vlastní krém, je možné korpusy potírat a slepovat třeba sladkým arašídovým máslem anebo lískooříškovou Nutellou. Makronky podávejte s kávou, čajem nebo kakaem. Přejeme dobrou chuť.
Pokud jste milovníci všeho čokoládového, jednoduše vložte do těsta na makronky kvalitní kakaový prášek (holandské kakao). Jako náplň se pak bude hodit jakýkoliv ovocný džem, ideálně tedy domácí. Ovšem těsto lze ochutit i jemně mletými lískovými oříšky nebo strouhaným kokosem. Je to jen na vás.