Křupavé a uvnitř nadýchané domácí bulky - postup přípravy
Děláte si často k obědu či k večeři burgery? Pak nesmíte opomenout volbu správně křupavých a nadýchaných bulek. Rozhodně je přestanete kupovat, až ochutnáte ty domácí! Jsou naprosto bezkonkurenční chuti. Vaše hamburgery se tak stanou přímo božskými.
Ingredience
V mikrovlnce si mírně zahřejte mléko a pak jej vlijte do mísy. Poté do něj rozdrobte droždí, vsypte cukr a nechte chvíli, než vzejde kvásek. Následně přilijte rozpuštěné a mírně zchladlé máslo, přisypte prosátou hladkou mouku, vložte vaječný žloutek, osolte a vypracujte rukama hladké a vláčné těsto. To na povrchu posypte trochou mouky a dejte na teplé místo kynout po dobu 45 až 60 minut.
Po vykynutí tvořte z těsta bulky. Z tohoto množství jich vyrobíte asi 12. Záleží však na tom, jak je chcete velké. Polotovary pečiva vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, pomažte povrch rozšlehaným žloutkem s mlékem a nechte ještě kynout půl hodiny. Nakonec pečte v předehřáté troubě po dobu 25 až 30 minut při teplotě 180 °C. Posypat lze před pečením bulky dle libosti mákem nebo sezamem.
Kromě toho, že se domácí bulky hodí na tvoření hamburgerů, udělají radost i dětem na svačinu. Naplňte je jednoduše různými salámy a sýry, pomažte oblíbenou pomazánkou a získáte skvostný pokrm.
Pečivo je možné taktéž zapékat se strouhaným sýrem, slaninou a sázeným vejcem. Vytvoříte tak pestrý a sytý sendvič ke snídani. Sbíhají se vám sliny? Pusťte se do toho. Přejeme vám dobrou chuť.