Křupavé bagety z kynutého těsta - postup přípravy
Doplňte svou oblíbenou pomazánku nebo hlavní chod křupavými bagetami. Jsou tak chutné a jednoduché na přípravu, že už nebudete chtít pečivo z obchodu.
Těsto
Na vaření
Vlažnou vodu smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Mísu přikryjte utěrkou a směs uvnitř nechte 5 minut reagovat. Do vzniklého kvásku přidejte mouku se špetkou soli a olejem a těsto hněťte po dobu 5 minut.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.
Jakmile vznikne hladké a nelepivé těsto, přikryjte ho potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho 30 minut kynout. Po půl hodině těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 5 částí, z kterých vytvořte bochánky. Ty přikryjte utěrkou a nechte je dalších pár minut kynout.
Z prvního bochánku vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který zarolujte a na obou stranách jemně zmáčkněte tak, abyste získali tvar bagety. Postup opakujte i u dalších bochánku a vytvarované těsto odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem.
Tip: Než připravíte vodu na vaření, těsto přikryjte utěrkou, aby nevysychalo.
Do většího hrnce nalijte vodu, kterou osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte válečky těsta, které vařte 2 minuty. Poté je z hrnce vyjměte a položte na plech s pečicím papírem, kde do nich udělejte několik úhlopříčných řezů.
Plech vložte následně do trouby, předehřáté na 200 °C a bagety pečte 20–25 minut. Po upečení nechte křupavé bagety volně vychladnout a podávejte je s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k masu či salátům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: dans la cuisine de sou