Křupavé cibulové kroužky plněné sýrem - postup přípravy
Překvapte svou rodinu pravým americkým předkrmem a připravte jim křupavé cibulové kroužky plněné sýrem. Podávejte je s vyladěným sýrovým nebo rajčatovým dipem.
Na obalení
Cibulový kroužek
Sýr nakrájejte na 0,3–0,5 cm široké proužky. Poté očistěte cibuli a nakrájejte ji kolečka široká 1,5–2 cm. Cibuli opatrně rozeberte na jednotlivé kroužky.
Vezměte kroužek cibule a do jeho středu položte menší kroužek cibule. Do prázdného prostoru poté vložte plátek sýru. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek cibule a sýru.
Do jednotlivých misek si připravte mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce se solí a pepřem. Naplněnou cibuli obalte nejdříve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
Postup opakujte minimálně ještě jednou, aby při smažení sýr nevytekl. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.
Jamile bude olej dostatečně rozpálený, postupně cibulové kroužky smažte dozlatova z každé strany 2–3 minuty. Poté je vyjměte z pánve a nechte je okapat na ubrousku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.