Křupavé domácí hranolky se sýrovou omáčkou - postup přípravy
Chcete si dopřát k dobrému filmu lahodnou chuťovku? Potom vsaďte na křupavé domácí hranolky se sýrovou omáčkou. Až je okusíte, rozhodně si je zamilujete. Seč jsou velmi prosté, chutnají prostě dokonale.
Hranolky
Sýrová omáčka
Nejprve si oloupejte brambory a omyjte vodou. Poté je pokrájejte na silnější hranolky a řádně propláchněte, abyste se zbavili škrobu. Také brambory dejte vařit krátce do mírně osolené vody, aby částečně změkly.
Nakonec hranolky dobře usušte v papírové či čisté bavlněné utěrce a obalte ve směsi kukuřičného škrobu a soli.
Příprava sýrové omáčky a smažení domácích hranolků
V další fázi se pusťte do přípravy sýrového dipu. V rozehřáté pánvi si rozpusťte nesolené máslo a do něj kápněte lžičku omáčky Sriracha. Také vlijte mléko, zahustěte hladkou moukou a plátkovým nebo nahrubo strouhaným čedarem.
Vše průběžně míchejte do zhoustnutí. Nakonec odstavte a nechte zchladnout. Nyní si k ruce vezměte hlubší pánev a rozpalte v ní slunečnicový olej. Na něm pak smažte dozlatova ze všech stran hranolky. Díky kukuřičnému škrobu budou skvěle křupavé.
Servírování domácích hranolků se sýrovou omáčkou
Hotové hranolky nechte okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách. Poté servírujte se zchladlou sýrovou omáčkou, která bramborovou chuťovku dokonale doplní. Hranolky můžete jíst jak samotné, tak třeba i s jakýmkoliv masovým steakem. Hodit se bude například flank steak, hovězí svíčková, kuřecí plátek anebo i vepřová krkovice. Přejeme vám dobrou chuť.