Křupavý zelný salát s paprikou na zimu - postup přípravy
Z letní úrody zelí a paprik je velmi jednoduché připravit si na zimu křupavý salát do sklenic. Díky tomu ušetříte v zimě spoustu peněz, protože nebudete muset kupovat zeleninu ze supermarketu.
Ingredience
Zelí a papriku nakrouhejte nebo nakrájejte na tenké proužky. Přistrouhejte nebo přikrájejte na nudličky trochu celeru a všechnu zeleninu dejte do mísy.
Pak přidejte chilli papričku (množství přizpůsobte podle toho, jak chcete mít salát pálivý, případně ji úplně vynechejte). Poté dodejte nasekaný česnek a petrželku a nakonec celý pepř, cukr, sůl, olej a ocet. Vše promíchejte a nechte ležet přikryté 1 hodinu.
Poté salát ochutnejte, případně ještě chutě dolaďte dle vašich preferencí. Zeleninovou směsí naplňte čisté a sterilizované sklenice. Následně nahoru nalijte vodu, kterou pustila zelenina. Pak je zavíčkujte čistými, rovněž nejlépe sterilizovanými víčky.
Dejte sklenice na plech a vložte je do předehřáté trouby na 90 stupňů. Tam je sterilujte po dobu 1 hodiny. Poté je nechte vychladnout, zkontrolujte víčka a uložte je na temné a chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhinja Valentina Mašković