Krupicové placky s máslovou příchutí - postup přípravy
Krupicové placky jsou chutným pokrmem, který můžete použít jako přílohu k salátům, polévkám a masovým pokrmům. Pokrm má křupavou strukturu a máslovou příchuť.
Těsto
Na potření
Mouku smíchejte s krupicí a kypřicím práškem do pečiva. Ve sklenici smíchejte vodu se solí a cukrem, tekutinu vlijte do mísy se suchými ingrediencemi a vytvořte těsto.
Těsto důkladně prohněťte a rozdělte ho na čtyři stejně velké části. Z těsta vytvořte bochánky, které potřete olejem, přikryjte je potravinovou fólií a nechte odpočívat 1 hodinu.
Každý bochánek roztáhněte na plát o výšce 0,3 cm a potřete ho rozpuštěným máslem. Plát těsta poskládejte do tvaru obdélníku, který znovu pomažte máslem a zarolujte. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Poznámka: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.
Z role těsta vytvořte znovu bochánek a postup opakujte u všech částí těsta, které přikryjte potravinovou fólií a nechte dalších 20 minut odpočívat.
Po této době z každé části těsta vyválejte placku o výšce 1 cm, kterou smažte na suché pánvi, z každé strany, 2–3 minuty, dozlatova.
Tip: Krupicové placky servírujte jako přílohu k salátům, polévkám nebo masovým pokrmům. Můžete je podávat také s oblíbeným dipem, jako je například osvěžující zakysaná smetana.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SABINA foodee