Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krupicové sušenky s pomerančovou kůrou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Krupicové sušenky s pomerančovou kůrou - postup přípravy

Krupicové sušenky jsou nasládlým dezertem s osvěžujícím citrusovým aroma. Můžete je servírovat jako lehký doplněk ke kávě či čaji, nebo jako svačinku během dne.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které následně vmíchejte změklé máslo. Jakmile se ingredience propojí, přidejte pomerančovou kůru s krupicí a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.

2. KROK

Do směsi přidejte mouku a uhněťte hladké těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 30–40 minut do lednice.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Poté z těsta vytvořte 16 stejně velkých kuliček, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Krupicové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky by měly být upečené dozlatova.

4. KROK

Upečené sušenky z krupicového těsta nechte volně vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů