Krupicové sušenky s pomerančovou kůrou - postup přípravy
Krupicové sušenky jsou nasládlým dezertem s osvěžujícím citrusovým aroma. Můžete je servírovat jako lehký doplněk ke kávě či čaji, nebo jako svačinku během dne.
Základ
Na posypání
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které následně vmíchejte změklé máslo. Jakmile se ingredience propojí, přidejte pomerančovou kůru s krupicí a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného pomeranče.
Do směsi přidejte mouku a uhněťte hladké těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 30–40 minut do lednice.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Poté z těsta vytvořte 16 stejně velkých kuliček, které vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Krupicové sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky by měly být upečené dozlatova.
Upečené sušenky z krupicového těsta nechte volně vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко