Krupicový koláč bez pečení v troubě, jaký jste ještě nikdy nejedli - postup přípravy
Dnes si připravíme výborní a velmi jednoduché dezert. Hlavní složkou je obyčejná krupicová kaše, kterou zajisté milují vaše děti. Příprava je velmi snadná a rychlá. Navíc jde o skvělou volbu pro snídani.
Ingredience
Nejdříve si připravíme základovou desku pro dort. Potřebovat budete sušenky, měkké máslo a hrst vlašských ořechů. Sušenky, ořechy a máslo umelte v mixéru do hladka. Formu s odnímatelným dnem vyložte potravinářskou fólií. Rozložte do ní těstovitou hmotu a důkladně upěchujte lžící. Formu vložte na chvíli do mrazáku.
Na samotnou směs z krupice si připravte hrnec. Nalijte do něj mléko a uvařte krupici. Poté do ní přidejte cukr a vanilku. Míchejte kaši, dokud nebudete mít pokojovou teplotu.
V čisté nádobě vyšlehejte zakysanou smetanu nebo smetanu. Do krému po částech přidejte vychladlou krupici a pokračujte se šleháním. Získáte velmi aromatický a jemný krém.
Vyndejte formu v mrazáku a rozložte do ní připravenou směs z krupice. Rovnoměrně rozetřete stěrkou nebo lžící. Dort zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na 4 až 5 hodin. Ideálně přes noc. Poté sundejte potravinářskou fólii a vyndejte dort z formy. Díky odnímatelného dnu to bude velmi jednoduché, ale i přesto byste měli postupovat pomalu a opatrně.
Hotový krupicový dort ozdobte čerstvě zmrazeným ovocem. Použít můžete borůvky, ale také rybíz, maliny nebo jakékoli jiné bobule. Stejně tak můžete povrch dortu posypat kakaovým práškem, nasekanými oříšky, čokoládovými hoblinkami nebo kokosovými vločkami. Záleží na tom, jaké zdobení máte nejraději. Ovoce bude ovšem nejlepší, a proto byste na něj neměli nikdy zapomenout.