Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kubánský zeleninový salát s rajčaty a paprikou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kubánský zeleninový salát s rajčaty a paprikou - postup přípravy

Kubánský zeleninový salát je osvěžující a kombinuje rozmanité druhy křehké zeleniny. Můžete ho použít jako doplněk k masu nebo ho servírovat jako svačinku s pečivem.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky nakrájejte na kolečka a vložte je do větší mísy, kde ji smíchejte s nakrájenou mrkví, rajčetem, cibulí, paprikou, zelím a nasekanou petrželkou s koprem. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

2. KROK

K zelenině vsypte cukr, sůl, vlijte k ní ocet s olejem a ingredience zamíchejte. Zeleninu nechte 2–3 hodiny odpočívat, aby pustila šťávu.

Tip: Chcete-li pokrm pikantnější, můžete k němu přidat pálivou papričku.

3. KROK

Salátem naplňte sterilizované sklenice, do kterých nalijte i šťávu ze zeleniny. Sklenice volně uzavřete víčkem, vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou a zalijte je vodou až po víčka. Poté je zavařujte 25 minut. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit šest zavařovacích sklenic o objemu 500 ml.

4. KROK

Následně sklenice vyndejte, víčka utáhněte a nechte je volně vychladnout. 

Tip: Kubánský zeleninový salát se skvěle hodí jako svačina s pečivem nebo jako doplněk k masovým pokrmům. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů