Kubánský zeleninový salát s rajčaty a paprikou - postup přípravy
Kubánský zeleninový salát je osvěžující a kombinuje rozmanité druhy křehké zeleniny. Můžete ho použít jako doplněk k masu nebo ho servírovat jako svačinku s pečivem.
Ingredience
Okurky nakrájejte na kolečka a vložte je do větší mísy, kde ji smíchejte s nakrájenou mrkví, rajčetem, cibulí, paprikou, zelím a nasekanou petrželkou s koprem.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
K zelenině vsypte cukr, sůl, vlijte k ní ocet s olejem a ingredience zamíchejte. Zeleninu nechte 2–3 hodiny odpočívat, aby pustila šťávu.
Tip: Chcete-li pokrm pikantnější, můžete k němu přidat pálivou papričku.
Salátem naplňte sterilizované sklenice, do kterých nalijte i šťávu ze zeleniny. Sklenice volně uzavřete víčkem, vložte je do hrnce se dnem vyloženým utěrkou a zalijte je vodou až po víčka. Poté je zavařujte 25 minut.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit šest zavařovacích sklenic o objemu 500 ml.
Následně sklenice vyndejte, víčka utáhněte a nechte je volně vychladnout.
Tip: Kubánský zeleninový salát se skvěle hodí jako svačina s pečivem nebo jako doplněk k masovým pokrmům.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Инной Тищенко