Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře na paprice s tvarohovými špalíčky a glazovanou zeleninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuře na paprice s tvarohovými špalíčky a glazovanou zeleninou - postup přípravy

Klasická omáčka na kuře na paprice v novém a moderním podání s tvarohovými špalíky a glazovanou zeleninou nadchne každého, kdo miluje klasickou českou kuchyni i různé inovace. Svůj osvědčený recept s námi sdílela paní Jana Podoláková Burkartová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Tvarohové špalíčky

Glazovaná zelenina

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí maso osolte a okořeňte adžikou. Lehce ho obalte v hladké mouce a v hrnci na troše rozehřátého oleje ho opečte ze všech stran zprudka dozlatova. Maso z hrnce opět vyjměte a uložte do talíře zaklopeného pokličkou.

2. KROK

Do výpeku po mase přidejte ještě kapku oleje a lžíci másla. Velkou cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a osmažte ji dozlatova. Přidejte polévkovou lžíci protlaku, necelou lžíci zauzené papriky a obojí nechte zarestovat. Obsah hrnce pak podlijte dvěma skleničkami kuřecího vývaru a dobře promíchejte.

3. KROK

Do hrnce vraťte maso, vše ještě trochu osolte, přidejte jednu velkou pokrájenou papriku kapii a nechte pod pokličkou dusit doměkka. Podle potřeby do omáčky čas od času přilijte trochu vody. Když jsou maso a paprika měkké, vyjměte kuře opět z hrnce, zbytek promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle potřeby směs dochuťte solí a pepřem.

4. KROK

Pro přípravu tvarohových špaíků smíchejte jeden tvaroh v kostce, vejce, změklé máslo a podle potřeby hrubou mouku do soudržného, ale nepříliš tuhého těsta. Formujte z něho v dlaních válečky, které vhazujte do osolené vroucí vody a nechte je vařit, dokud nevyplavou na hladinu. V tu chvíli jsou hotové a můžete je vylovit děrovanou lžící.

5. KROK

Nakonec přijde na řadu glazovaná zelenina. Nakrájejte mrkev a papriku na malé kousky a růžičkovou kapustu překrájejte napůl. Spolu s hráškem a fazolkami je vhoďte do hrnce.

6. KROK

Přidejte med a plátek másla a zalijte zeleninu vodou, aby byla tak akorát ponořená. Odkrytou zeleninu nechte asi 10 minut povařit. Do té doby by se měla veškerá voda odpařit a zelenina se potáhne tenkou vrstvou glazury. Nakonec ji osolte a zakápněte citrónovou šťávou.

7. KROK

Kuřecí maso rozdělte na talíře, přelijte jej omáčkou, přidejte trochu tvarohových špalíků a glazované zeleniny, podle chuti ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů