Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře na pivě s tymiánem a vařenou rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 94 minut

Kuře na pivě s tymiánem a vařenou rýží - postup přípravy

Připravte si rychlé a jednoduché hlavní jídlo podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Kuře na pivě je šťavnaté, křehké, má křupavou kůrku a výraznou chuť.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Do omáčky

Příloha

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zapékací mísu vymažte máslem a vložte do ní očištěná kuřecí stehna, ochucená solí a sušeným tymiánem. Na každý kus masa poté položte kousek másla. 

2. KROK

Pokrm podlijte pivem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 90 minut. 

Poznámka: Během pečení maso průběžně podlévejte výpekem. 

3. KROK

Výpek z masa přelijte do hrnce, smíchejte ho se směsí piva a škrobu a vše vařte 4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklou omáčku následně servírujte s upečeným masem a vařenou rýží. 

4. KROK

Poznámka: Rýži uvaříte v osolené vodě během 15–20 minut. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě pokrmu na obalu konkrétního produktu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů