Kuřecí játra na paprice s jablky a cibulí - postup přípravy
Kuřecí játra můžete upéci spolu se sladkokyselými jablky a cibulkou v jedné zapékací formě. Díky tomu budou skvěle ochucená a šťavnatá.
Ingredience
Kuřecí játra nakrájejte na menší kusy. Můžete použít také hovězí nebo vepřová játra, ale ta kuřecí játra jsou křehčí. Podle chuti je osolte a opepřete, obalte v hladké mouce a na troše oleje na pánvi osmahněte z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
Jablka zbavte jádřinců, ale neloupejte je a nakrájejte je na silnější plátky. Na jinou pánev dejte trochu oleje a osmahněte jablka z obou stran, aby změkla a získala zlatavou barvu.
Cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte ji na jednotlivé vrstvy. Jablka vyjměte z pánve a dejte na ni smažit cibuli. Osolte a opepřete ji, přidejte k ní sladkou papriku a kurkumu a smažte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí.
Do zapékací mísy dejte jablka, na ně položte maso a na něj cibuli. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 20 minut. Hotová játra podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.