Kuřecí karbanátky s bramborovou kaší - postup přípravy
Pokud jste pekli kuře a zbylo vám z něj dost masa, pak není nic jednoduššího, než ho nějak chytře a chutně využít, třeba v podobě těchto dokonalých karbanátků. Doplňte je lahodnou bramborovou kaší a chutný oběd je na světě; recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Kuřecí maso oberte a rozmixujte ho, poté ho dejte do mísy, ve které budete tvořit karbanátky. Rozklepněte do mísy vejce, přidejte i hořčici. Slaninu, uzený sýr a zelenou nať jarní cibulky nakrájejte nadrobno a dejte vše do mísy. Po promíchání do směsi prolisujte oloupaný česnek. Dochuťte vše solí, mletým černým pepřem, kari kořením a majoránkou.
Dodejte do mísy kečup, worcester a vývar. Poté vše důkladně promíchejte a dejte směs na hodinu odležet do lednice. Následně vytvarujte z těsta karbanátky a obalte je ve strouhance. Rozpalte na pánvi rostlinný olej a dejte na ni karbanátky smažit dozlatova. Poté je můžete podávat, dobrou chuť!
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/.