Kuřecí maso po asijsku s dýňovým salátem - postup přípravy
Pokud jste dostali chuť na oběd, který svým vzhledem a chutí bude připomínat ty z prestižních restaurací, nyní máte možnost si jej udělat. Kuřecí stehenní řízky se díky kvalitní marinádě jednoduše rozplývají na jazyku a dýňový salát jen podtrhuje jejich úžasnou chuť.
Maso
Salát
Stehna vykostěte tak, abyste získali 6 stehenních řízků i s kůží. Důkladně maso očistěte a případně z něj odkrojte části, které se vám nelíbí. Z obou stran je dochuťte solí a pepřem, rukama do nich koření vetřete. Oloupejte cibule a nakrájejte je na céčka. Vymačkejte z nich šťávu v rukou a poté je umístěte do pevného igelitového sáčku.
Kousky okořeněného masa začněte vrstvit na cibuli v sáčku a poté dejte další vrstvu cibule. Nakonec do sáčku přilijte sójovou omáčku, sáček zavažte a všechny suroviny v něm zlehka promíchejte protřepáním sáčku. Poté jej umístěte do lednice a nechejte marinovat do druhého dne.
Po dni maso vyndejte z lednice a oddělte jej od cibule. Na pánvi si rozehřejte menší množství rostlinného oleje a maso na něj dejte smažit vždy z jedné strany na pět minut. Rozdělte si množství na polovinu, tedy tři na tři. Během smažení zakryjte maso pokličkou.
Maso vyjměte z pánve a do pánve umístěte cibuli, která doteď ležela v sáčku. Nechejte ji chvíli prosmažit a poté na ni položte všech šest kusů masa. Pánev přikryjte pokličkou a ještě alespoň deset minut je nechejte opékat ve vlastní šťávě a šťávě z marinované cibule.
Mezitím se vrhněte na přípravu dýňového salátu. Jednu menší cibuli oloupejte a nakrájejte ji na céčka. Dávejte si pozor, abyste to s množstvím nepřehnali, výrazná cibulová chuť by mohla zničit celý salát. Dýni nakrájejte na menší půlměsíčky a poté nasekejte kopr. Ochuťte solí a černým pepřem a přidejte slunečnicový olej, jablečný ocet a hořčici. Suroviny důkladně promíchejte a nechejte marinovat okolo deseti minut.