Kuřecí na houbách s brambory - postup přípravy
Kuřecí na houbách, podle kanálu z YouTube Jaření s Jančou, je lahodné jídlo, které spojuje jemné a křehké maso s lahodnou omáčkou plnou aromatických chutí. Výhodou je rychlá a jednoduchá příprava.
Ingredience
Příloha
Zdobení
Kuřecí prsa rozřízněte horizontálně na plátky, jemně je naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy po okolí.
Cibuli nakrájejte na proužky a na oleji ji smažte 3–4 minuty, dozlatova. K cibuli přidejte houby a směs ochuťte drceným kmínem. Poté ji přikryjte pokličkou a duste přibližně 10 minut, dokud se od sebe houby neoddělí.
Poznámka: V tomto receptu byly použity mražené houby. K přípravě pokrmu můžete použít také čerstvé nebo sušené houby.
Směs následně podlijte trochou horké vody a vložte do ní plátky masa, které pod pokličkou duste 45 minut.
Poznámka: Bude-li to potřeba, přilijte do pánve trochu horké vody, aby se maso s houbami nepřipálilo ke dnu.
Během dušení masa dejte na 15–20 minut vařit brambory do osolené vody. Po této době pokrm dochuťte solí, promíchejte ho a kuřecí na houbách servírujte s uvařenými brambory posypanými nasekanou pažitkou.
Poznámka: Brambory je možné nahradit například rýží nebo jinou oblíbenou přílohou. Každou porci můžete ozdobit nakrájenými cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou