Kuřecí na žampionech a vínu Marsala - postup přípravy
Pochutnejte si na originálním pokrmu, který je vhodný i ke slavnostním příležitostem. Kuřecí na žampionech je snadné a rychlé na přípravu, kterou zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Na obalení
Kuřecí prsa naklepejte a z obou stran ochuťte solí a pepřem.
Tip: Maso klepejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.
Žampiony omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Tři kousky česneku poté nakrájejte nadrobno a jeden stroužek pouze rozpulte. Nadrobno nakrájejte šalotku a nasekejte omytou petrželku.
Na pánvi rozpalte olej, na kterém smažte šalotku 2–3 minuty. Poté k ní na další minutu přidejte nadrobno nakrájený česnek a do směsi vmíchejte plátky žampionů, které osolte a ochuťte pepřem.
Ingredience zamíchejte, pokračujte ve smažení 1–2 minuty a následně směs odstavte z tepla. V jiné pánvi rozpalte olej, do kterého vložte rozpůlený stroužek česneku s máslem.
Do pánve poté vložte v mouce obalená kuřecí prsa, která smažte 4 minuty. Poté je otočte a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Po této době snižte plamen na minimum a pomalu přilijte Marsalu. Plamen zvyšte na střední výkon a pokračujte ve vaření 2 minuty.
Následně do pánve vlijte kuřecí vývar, který přiveďte k varu – potrvá to asi 3 minuty. Od doby varu stáhněte plamen na minimum a do pánve k masu přidejte směs s houbami, petrželku a tymián. Pokrm vařte posledních 10 minut a můžete začít servírovat.
Tip: Chcete-li vytvořit hustější omáčku, vývar smíchejte s moukou v poměru 125 ml ku 60 g.
Tip: Kuřecí na žampionech můžete doplnit rýží, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou. Milovníci zeleniny můžou k pokrmu přidat ještě dušenou brokolici.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: OrsaraRecipes