Kuřecí paličky a stehýnka s kořeněnými bramborami - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, co dobrého připravit pro svou hladovou rodinu k obědu či večeři? S tímto tipem rozhodně neuděláte chybu. Zapečené kuřecí paličky a stehýnka s bramborami jsou nejen chutné, ale i úžasně voňavé. Takovému pokrmu nikdo neodolá, přesvědčte se sami.
Ingredience
Nejprve si očistěte kuřecí maso a vložte do velké mísy. V další fázi bude potřebovat namarinovat. Přisypte tedy ke kuřeti sůl, lisovaný česnek, zakysanou smetanu, majonézu a vše dobře rukama promíchejte. Maso na závěr ještě dochuťte oblíbeným kořením na kuře a marinujte ve směsi zhruba půl hodiny.
Mezitím si oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo do mísy. Brambory si oloupejte, omyjte vodou a nakrájejte na plátky cca 3 mm silné. Posléze je přidejte k mrkvi, osolte a promněte rukama.
Nyní si k ruce vezměte plech a vystelte jej alobalem. Dno ještě vymažte trochou oleje a vyskládejte na něj směs brambor a mrkve.
V další fázi na zeleninu vlijte vodu, aby sahala ode dna asi cca půl centimetru. Nakonec na brambory a mrkev položte marinované kousky kuřecího masa a dejte péct do trouby na 40 minut při teplotě 180 °C.
Až se maso se zeleninou upeče, můžete pokrm servírovat. Hodit se k němu bude například zeleninový salátek nebo nakládaná zeleninka ve sladkokyselém nálevu. Ochutit porci lze i studenými omáčkami, jako je kečup, tatarka, či majonéza. Přejeme vám dobrou chuť.