Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s bramborovou kaší - postup přípravy
Kuřecí prsa si můžete osmažit a pak dále připravit v rajčatové omáčce ochucené italskými bylinkami. Vynikající jsou například s bramborovou kaší.
Na maso
Na kaši
Kuřecí prsa rozkrojte podélně, aby nebyla tak silná. Rozpalte pánev s máslem a plátky na ní pomalu osmahněte z obou stran na mírném plameni, aby se máslo nepřepalovalo. Během smažení plátky dle chuti osolte a opepřete a poté odložte stranou.
Nakrájejte si na najemno cibuli, mrkev zhruba na kostičky a na hrubém struhadle si do misky nastrouhejte rajčata. Na troše rostlinného oleje osmahněte na pánvi po dobu dvou minut cibulku a poté k ní přidejte mrkev a smažte společně tři až pět minut. Přidejte strouhaná rajčata a osolte a opepřete.
Ke směsi přilijte 100 ml vody, přidejte rajčatový protlak, italské bylinky a mletou papriku. Když se směs začne vařit, vraťte do ní kuřecí plátky i se šťávou, kterou případně pustily, a vařte na mírném plameni sedm minut. Mezitím si nakrájejte hrst zelené petrželky, směs a plátky jí posypejte, plátky obraťte a vařte dalších pět minut.
Brambory nakrájejte na kousky a dejte do hrnce s vodou a vařte je, dokud nebudou měkké. Poté vodu slijte. Do brambor přidejte máslo a teplé mléko a rozšťouchejte doměkka a dle chuti osolte. Na talíř nandejte kuřecí plátky s trochou rajčatové omáčky a servírujte s kaší.