Kuřecí prsíčka na žampionech ve smetanové omáčce - postup přípravy
Kuřecí maso v jemné smetanové omáčce provoněné žampiony, česnekem a čerstvou petrželkou vás zaručeně nadchne. Recept je velmi jednoduchý, většinu surovin nejspíš máte běžně ve své lednici a spíži a vykouzlíte z nich lahodný pokrm jako od šéfkuchaře. Skvěle se hodí jako rychlý oběd nebo večeře, ale nadchne i vaše hosty při slavnostnějších příležitostech.
Ingredience
Kuřecí prsíčka umyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Podélně je rozkrojte na dva tenčí plátky, které po obou stranách posypejte solí a mletým černým pepřem.
Žampiony (nebo jiné houby) očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. Pokud jsou větší, můžete je rozdělit na menší kousky.
Na pánvi rozehřejte kostičku másla a když je horké, vložte na něj okořeněná kuřecí prsíčka. Osmahněte je z obou stran doběla a vyjměte je z pánve.
Do výpeku z kuřete přihoďte plátky žampionů, přidejte další kousek másla a houby orestujte dozlatova. Pak je zalijte plnotučnou smetanou a rozřeďte ji trochou vody. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud směs nezačne houstnout. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a vraťte do ní zpět kuřecí prsa. Vařte dále a pravidelně maso přelévejte smetanovou omáčkou.
Oloupejte stroužek česneku, rozkrojte ho podélně a příčně na čtvrtiny a ty pokrájejte na tenké plátky. Česnek přihoďte do pánve spolu s najemno nasekanou petrželovou natí. Vařte směs dál, dokud omáčka úplně nezhoustne a maso nezměkne.
Hotová kuřecí prsíčka ihned servírujte přelitá omáčkou s houbami a doplněná o vařenou rýži, brambory či bramborové hranolky.
Před podáváním posypejte trochou čerstvé petrželky nebo pažitky a přidejte zeleninovou oblohu a získáte krásně vyhlížející slavnostní pokrm.
Dobrou chuť.