Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsíčka v ořechovo-česnekové omáčce

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí prsíčka v ořechovo-česnekové omáčce - postup přípravy

Máte rádi nezvyklé chutě? Pak si zkuste připravit kuřecí prsíčka, která jsou naložená v ořechové a česnekové omáčce. Vlašské oříšky masu dodají velice zajímavý nádech. Pokrm můžete podávat například s bramborami opékanými nebo vařenými.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si očistěte kuřecí prsíčka, pak je okořeňte solí, pepřem, grilovacím kořením a oblíbenými bylinkami. Maso obalte v hladké mouce a smažte zprudka na rozpáleném slunečnicovém oleji. Z obou stran by měla být zlatavá kůrka. Poté se pusťte do přípravy ořechovo-česnekové omáčky.




Česnekové stroužky si oloupejte, nakrájejte na menší kusy a na rozpáleném oleji je zprudka orestujte. Pak si smíchejte v misce smetanu na vaření, vlašské oříšky a hladkou mouku a směs vlijte k česneku do pánve. Míchejte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Po důkladném provaření směs odstavte z plotny a ještě dochuťte dle potřeby solí, pepřem a bylinkami dle preferencí.


Restovaná kuřecí prsíčka podávejte přelitá smetanovou omáčkou s česnekem a oříšky. Hodit se k pokrmu budou nejen brambory jako takové, ale i hranolky, rýže, nebo krokety. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr



Pokud nemáte rádi vlašské oříšky, můžete je v receptu klidně vynechat a místo toho zakomponovat do omáčky například oblíbené sýry (například nivu, nebo modrý plísňový sýr). Pro lepší chuť pak kuřecí maso smažte na másle, nikoliv na oleji.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů