Kuřecí prsíčka v ořechovo-česnekové omáčce - postup přípravy
Máte rádi nezvyklé chutě? Pak si zkuste připravit kuřecí prsíčka, která jsou naložená v ořechové a česnekové omáčce. Vlašské oříšky masu dodají velice zajímavý nádech. Pokrm můžete podávat například s bramborami opékanými nebo vařenými.
Ingredience
Nejprve si očistěte kuřecí prsíčka, pak je okořeňte solí, pepřem, grilovacím kořením a oblíbenými bylinkami. Maso obalte v hladké mouce a smažte zprudka na rozpáleném slunečnicovém oleji. Z obou stran by měla být zlatavá kůrka. Poté se pusťte do přípravy ořechovo-česnekové omáčky.
Česnekové stroužky si oloupejte, nakrájejte na menší kusy a na rozpáleném oleji je zprudka orestujte. Pak si smíchejte v misce smetanu na vaření, vlašské oříšky a hladkou mouku a směs vlijte k česneku do pánve. Míchejte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji vodou. Po důkladném provaření směs odstavte z plotny a ještě dochuťte dle potřeby solí, pepřem a bylinkami dle preferencí.
Restovaná kuřecí prsíčka podávejte přelitá smetanovou omáčkou s česnekem a oříšky. Hodit se k pokrmu budou nejen brambory jako takové, ale i hranolky, rýže, nebo krokety. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na závěr
Pokud nemáte rádi vlašské oříšky, můžete je v receptu klidně vynechat a místo toho zakomponovat do omáčky například oblíbené sýry (například nivu, nebo modrý plísňový sýr). Pro lepší chuť pak kuřecí maso smažte na másle, nikoliv na oleji.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.